Artikelnummer: 6205

Meelwormen kweekbak

Deze nieuwe insecten teeltbak is ontwikkeld voor de productie van dierlijk eiwit. Voor het geautomatiseerd voeden is er rekening gehouden met specifieke hoogten tussen de bakken. Daarnaast zijn de bakken helemaal glad uitgevoerd en hebben ze een minimaal aantal randen en ribben om hechting van ongewenste poppen aan het oppervlak te voorkomen. De bakken zijn zeer geschikt voor automatiseringssystemen zoals stapelen, afstapelen en wassen. Met zijn standaard maten en gladde uitvoering is de bak perfect te verwerken.
*
*
  • Certificaat voedselveilig beschikbaar

 

De groeiende wereldbevolking vraagt steeds meer dierlijk eiwit. Insecten vormen naast de gangbare veehouderij een aantrekkelijke aanvullende bron. Insecten zetten bovendien hun voedsel tien keer efficiënter in eiwit om dan rundvee. 10 kg voer levert slechts 1 kg rundvlees maar insecten zetten 10 kg om tot wel 9 kg insectenvlees. Insecten produceren minder mest en daarnaast stoten ze minder CO2 en andere broeikasgassen uit. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in. De meelwormenteelt, en ook andere insectenteelten zijn nog zeer jong, maar erg innovatief en toekomstgericht.

 

Voor het geautomatiseerd voeden is er rekening gehouden met specifieke hoogten tussen de bakken. Daarnaast zijn de bakken helemaal glad uitgevoerd en hebben ze een minimaal aantal randen en ribben om hechting van ongewenste poppen aan het oppervlak te voorkomen. De bakken zijn zeer geschikt voor automatiseringssystemen zoals stapelen, afstapelen en wassen. Met zijn standaard maten en gladde uitvoering is de bak perfect te verwerken.

 

Hieronder een video van een 6-assige RFA Kawasaki robot, type CX210FE02, geïnstalleerd bij De Schanekamp voor het palletiseren en de-palletiseren van kratten met meelwormen. De robot heeft als taak het voeren van de meelwormen en het leeggooien van de kratten in een zeefunit, zodat de kratten gewassen kunnen worden. Het robotsysteem werkt volautomatisch, doordat de stapels met kratten aan- en afgevoerd worden over aangedreven rollenbanen en omdat de robot zelf de lege pallets naar de volgende rollenbaan brengt.

 

De bakken worden vervaardigd van voedselveilig gekeurd Polypropyleen materiaal. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen met hoge temperaturen gereinigd worden.

 

De lichtblauwe kleur van de bak is gekozen om gereed te zijn voor eventuele vision-techniek in de toekomst. Vision-techniek maakt het mogelijk om machines, zoals robots ‘ogen’ te geven en hun omgeving te herkennen. Robots kunnen daardoor de positionering van producten herkennen en deze daardoor oppakken en verplaatsen. De blauwe kleur zorgt voor een beter contrast, wat het gemakkelijker maakt om eventuele vision-technieken toe te passen.

 

Heeft u interesse in deze insectenkweekbak of op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insecten teelt, met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp nieuwe producten in een korte periode realiseren. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Produktspezifikationen
Ext. 600 Int. 591
Ext. 400 Int. 391
Ext. 145 Ext. 80 Int. 70/135
1.18
10
85
1000 x 1200 x 2450
15.35
PP