Número de referencia: 7266

Contenedor de sustrato 120cm

De meermalige substraatbak die is ontwikkeld kan naar wens worden gevuld met verschillende substraten. Zo kan er worden gedacht aan perliet, puimsteen of kokos. Verder maakt de hoogte dat er een optimale omstandigheden zijn voor een ideaal wortelklimaat met een juiste verhouding zuurstof en water. Ook wordt het teveel aan water naar de zijkant geleid richting de drainage openingen.

Ontdek het perfect substraat zonder steenwol 

De zoektocht naar duurzame teeltoplossingen blijft doorgaan bij groentetelers. Om uiteindelijk een betere wereld te maken waarbij minder waardevolle grondstoffen worden gebruikt, moet men blijven pionieren en ontwikkelen. Onder het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ is Gemapa naar een oplossing gaan zoeken om duurzamer paprika’s te gaan telen. Zo is er in samenwerking met Gemapa en Beekenkamp Verpakkingen een nieuwe substraat bak ontwikkeld voor de teelt van paprika’s (vruchtgroentegewassen). 

In de vruchtgroentegewassen wordt er standaard gebruikt gemaakt van steenwolmatten, echter de markt is op zoek naar een alternatief. Daarnaast zijn ook steeds meer grote partijen (zoals supermarkten en consument) in de gehele keten die wil dat er op duurzamere manieren gekweekt wordt. Onze klant zocht een alternatief voor de jaarlijkse aanschaf van steenwol, wat naast kostbaar ook niet erg duurzaam is. Naast dat steenwol ieder jaar vervangen moet worden is het ook niet biologisch afbreekbaar. 

 De meermalige substraatbak die is ontwikkeld kan naar wens worden gevuld met verschillende substraten. Zo kan er worden gedacht aan perliet, puimsteen of kokos. Verder maakt de hoogte dat er een optimale omstandigheden zijn voor een ideaal wortelklimaat met een juiste verhouding zuurstof en water. Ook wordt het teveel aan water naar de zijkant geleid richting de drainage openingen. Er kan gekozen worden uit twee of vier drainage openingen. De drainage aan de kopse kant voorkomt dat de wortels de bak uit groeien. 

De substraatbak is gemaakt van hoogwaardig gerecycled Polypropyleen. Daarnaast is de bak zo ontworpen dat deze gestoomd kan worden. De bak kan zowel leeg als gevuld met substraat worden gestoomd.

Mocht u ook interesse hebben in deze substraatbak voor een duurzamere teelt; wilt u een monster ontvangen, heeft u nog vragen of heeft u ook ideeën of een eigen ontwerp neem dan contact met ons op. 

 

Especificaciones del producto
Ext. 1175 Int. 1150
Ext. 155 Int. 130
Ext. 112 Int. 110
0.923
522
1000 x 1200 x 2500
14,5
PP