Référence de l'article: 6211

Conteneur d’insectes bsf 175mm

Naast de bestaande en bewezen 6207 60-40 BSF en de meer recente 6208 60-80 BSF teeltbak kunnen we nu een geheel nieuwe BSF (black soldier fly) teeltbak aankondigen. We kregen de vraag naar een wat lagere teeltbak met gelijke inhoud specifiek te gebruiken voor eiwitproductie vanuit BSF. Een beter uitgekiende verhouding tussen teelt- en stapelhoogte van de bak maakt dat er een nog hogere opbrengst en rendement valt te behalen. Tijdens de teelt wordt er naast veel warmte ook veel CO2 en ammoniak geproduceerd. Omdat track & trace een belangrijk item is in de proteïne productie kregen we ook de vraag om een RFID-tag op de krat aan te brengen. We bieden nu de mogelijkheid om achteraf een tag te monteren welke op afstand uitgelezen kan worden.

De vraag was de mogelijkheid te krijgen om met nattere en daarmee zwaardere voeding te werken. Hiervoor hebben we de zijwanden versterkt, waardoor de krat ook zwaarder belast vormvast blijft. Speciaal hiervoor zijn de opengewerkte hoeken, met daarnaast een uniek vormgegeven lange zijkant. Dit zorgt samen met de nieuwe, gladde bodem voor een verbeterde luchtstroom wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt. 

Deze teelt vindt vrijwel altijd grootschalig plaats met veel kratten handling. Om deze reden zijn de kratten zo geconstrueerd dat ze jarenlang verwerkt kunnen worden. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden zijn de BSF bakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen. 

Omdat track & trace een belangrijk item is in de proteïne productie kregen we ook de vraag om een RFID-tag op de krat aan te brengen. We bieden nu de mogelijkheid om achteraf een tag te monteren welke op afstand uitgelezen kan worden. De tag wordt geklemd zonder noodzaak van extra montage middelen en blijft gegarandeerd op zijn plek. De tag kan desgewenst extra voorzien worden van bijvoorbeeld een QR, barcode of nummering.  

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden. 

Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp Verpakkingen nieuwe producten in een korte periode realiseren.

 

Spécifications du produit
Ext. 600
Ext. 400
Ext. 175 Int. 165
1.05
70
1000 x 1200 x 2500
PP