Référence de l'article: 7277

Moerplantenbak 12 liter

Vanuit de praktijk hebben wij de vraag gekregen of we een standaard afmeting moerplanten bak (320-360 mm) konden aanpassen. In nauw overleg hebben we gekeken welke wensen er waren en welke mogelijkheden wij konden bieden. Het resultaat is een aangepaste hoogte (150 mm). Dit is 20 mm lager dan de bestaande bakken. De ervaring heeft geleerd dat de bestaande bakken niet volledig gevuld konden worden, daarom is er gekozen voor een lagere substraathoogte. Door de kleinere inhoud is de teelt veel beter stuurbaar en kan er hierdoor bespaart worden op substraat, meststoffen en arbeid. Wanneer de bakken na de teelt gestoomd (ontsmet) worden bereikt de bak eerder de gewenste temperatuur waardoor ook hier kosten bespaart blijven.

 

De dikte van de wanden is minimaal gelijk aan of dikker dan bestaande bakken om een lange levensduur te kunnen garanderen. De robuuste omgeslagen rand is iets verlaagd waardoor er meer bakken op een pallet en daardoor meer in een container gaan. Dit brengt de transportkosten per bak omlaag.

 

De onderzijde van de bak is zo aangepast dat de bak zowel in de lengte als in de breedte gefixeerd geplaatst kan worden op een draingoot. Hierdoor kan 100% van het drainwater worden opgevangen.

 

Er is een wijziging in de bodem en drainopeningen aangebracht waardoor er een gelijkmatige drain richting alle zijden is ontstaan. Dit resulteert in een uniformer wortelklimaat in de bak.

 

De nieuwe moerplantenbak wordt geproduceerd van duurzaam PP. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

Spécifications du produit
Ext. 358 Int. 337
Ext. 318 Int. 295
Ext. 158 Int. 150
0.45
2025
1000 x 1200 x 2500
12