Artikelnummer: 6207

BSF Kweekbak 190 mm

Naast de introductie van onze tweede generatie meelwormen bakken kunnen we nu ook onze geheel nieuwe BSF (Black Soldier Fly) teeltbak aankondigen. Vanuit diverse kanten kregen we de vraag naar een hogere teeltbak met meer inhoud specifiek te gebruiken voor eiwitproductie vanuit BSF.

Een uitgekiende verhouding tussen teelt- en stapelhoogte van de bak maakt dat er een hoge opbrengst en rendement valt te behalen. Tijdens de teelt wordt er naast veel warmte ook veel CO2 en ammoniak geproduceerd. Speciaal hiervoor zijn de opengewerkte hoeken, met daarnaast een uniek vormgegeven lange zijkant. Dit zorgt samen met de nieuwe gladde bodem voor een verbeterde luchtstroom wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt.

Deze teelt vindt vrijwel altijd grootschalig plaats met veel kratten handling. Om deze reden zijn de kratten zo geconstrueerd dat ze jarenlang verwerkt kunnen worden. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiĆ«nt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden zijn de BSF bakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen.

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp Verpakkingen nieuwe producten in een korte periode realiseren.

Product specificaties
Ext. 600
Ext. 400
EXT. 190
100 x 120 x 250
1.07
65
PP