Artikelnummer: 6208

Insecten kweekbak XL

Naast onze bestaande 60-40-19  insectenbak gebruikt voor o.a. BSF (Black Soldier Fly) en meelwormen kweek, kunnen we nu ook een nieuwe insectenbak XL 60-80-19 aankondigen.

Vanuit diverse kanten kregen we de vraag naar een grotere kweekbak, met meer inhoud specifiek te gebruiken voor industriële eiwitproductie vanuit BSF. Een uitgekiende verhouding tussen teelt- en stapelhoogte van de bak maakt dat er een hogere opbrengst en een beter rendement te behalen is.

Tijdens de teelt wordt er naast veel warmte ook veel CO2 en ammoniak geproduceerd. Speciaal hiervoor zijn de opengewerkte hoeken, met daarnaast een uniek vormgegeven lange zijkant. Dit zorgt samen met de nieuwe  bodem voor een verbeterde luchtstroom wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt.

Deze teelt vindt vrijwel altijd grootschalig plaats met veel kratten handling. Om deze reden zijn de kratten zo geconstrueerd dat ze jarenlang verwerkt kunnen worden. Onze specifieke bodemstructuur maakt dat de kratten ondanks het grote oppervlak toch voldoende stijf blijven. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden zijn de BSF bakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen.

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

Verwachte eerste beschikbaarheid medio September.

Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp Verpakkingen nieuwe producten in een korte periode realiseren.

Product specificaties
Ext. 800
Ext. 600
Ext. 190
3.3
26
800 x 1200 x 2500
PP