Artikelnummer: 6201

Re-root komkommer substraatbak

Jaarrond komkommer productie met Re-Root substraatbak voor herbeworteling. Onderzoek en praktijk hebben uitgewezen dat het herbewortelen van komkommerplanten minimale energie vraagt, wat maximaal productiewinst oplevert. Sterke voordelen zijn de enorme besparing op kosten van opnieuw planten, arbeid en biologie. En het grootste voordeel is dat de kweker jaarrond non stop komkommers kan leveren!
*

Jaarrond komkommer productie met Re-Root substraatbak voor herbeworteling
Het wordt steeds belangrijker voor de komkommertelers om jaarrond, met een constante kwaliteit en voorspelbare aantallen eindproduct (komkommers) aan te kunnen bieden. Om deze reden neemt de hogedraadteelt snel toe.

 

Jaarlijks meermalig opnieuw planten bij zowel traditionele als hogedraadteelt
In tegenstelling tot bij de traditionele komkommerteelt, is het mogelijk bij hogedraadteelt een continue en vrijwel identiek product te leveren. Een komkommergewas groeit erg snel, en om deze reden wordt er bij traditionele komkommerteelt 3 tot zelfs 4 keer per jaar nieuw geplant. Bij hogedraadteelt komkommers is dit 2 tot 3 keer per jaar. Opnieuw planten bij hogedraadteelt wordt alleen gedaan omdat de afstand tussen wortels en het groeipunt niet te groot mag worden.

 

Re-Root biedt oplossing : één lange komkommerteelt en jaarrond productie
Met een vooraanstaande komkommer kweker hebben we met de Re-Root herbeworteling substraatbak de oplossing ontwikkeld voor hogedraadteelt. De Re-Root substraatbak wordt bij elke start van de komkommerteelt op de bestaande substraatbak, steenwolmat of perlietbaal geplaatst. Door middel van vier fixeerpennen blijft de bak op alle genoemde teeltoplossingen stabiel staan. Wanneer de totale stengel lengte te lang wordt voor een gezonde sapstroom, worden de stengels door de sleuven van de Re-Root bak geleid. De sleuven hebben een nok aan het begin van elke sleuf welke zorgt dat ingelegde stengels op hun plek blijven liggen. De stengels worden toegedekt met naar keuze een laagje perliet, kokos of veen. De komkommerplant ontwikkelt nieuwe wortels op een stengelknoop waarna deze nieuwe wortels de taak overnemen van de oude wortels. De plant heeft dan weer een maximale groeikracht. Omdat de Re-Root bak twee sleuven boven elkaar heeft kan het herbewortelen later nogmaals herhaald worden mocht dat gewenst zijn.

 

Maximale productiewinst
Onderzoek en praktijk hebben uitgewezen dat het herbewortelen van komkommerplanten minimale energie vraagt, wat maximaal productiewinst oplevert. Sterke voordelen zijn de enorme besparing op kosten van opnieuw planten, arbeid en biologie. En het grootste voordeel is dat de kweker jaarrond non stop komkommers kan leveren!

Product specificaties
Ext. 444
Ext. 170
Ext. 102.5 Int. 93
0.32
1442
1000 x 1200 x 2500
11
PP